+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Családok milliói lélegezhetnek fel Amerikában és jövőre már hazánkban is

Nyomtatás

back-to-school
Asztmás és súlyos allergiában szenvedő gyermekek és szüleik számára hozott óriási megnyugvást Amerika-szerte az a pillanat, amikor Obama elnök aláírta az a törvényt, amely az ország összes iskoláját a diákjaiknál esetlegesen fellépő súlyos allergiás vagy asztmás rohamok azonnali, helyben történő ellátására ösztönzi.

Az „Iskolák Hozzáférése a Sürgősségi Epinefrin-hez” elnevezésű törvény érdekeltté teszi a tanintézményeket abban, hogy kellő felszereltséggel és felkészültséggel rendelkezzenek az ilyen - akár az életet is veszélyeztető kimenetellel fenyegető - esetek szakszerű és hatékony kezelésére. Felhatalmazza az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumot arra, hogy az asztmás gyermekek kezelésére elkülönített különféle alapok pályáztatása során előnyben részesítse azokat a szövetségi államokat, amelyek esetében teljesülnek az ehhez szükséges feltételek, azaz: elegendő epinefrin van az iskolákban vészhelyzet esetére, továbbá az iskolai személyzetnek vannak az epinefrin beadására kiképzett és felhatalmazott tagjai, akiknek a munkabeosztása biztosítja, hogy egy ilyen képesített személy az iskolai tanítás teljes időtartama alatt a rendelkezésre álljon.

Az asztmások és súlyos allergiában szenvedők száma - beleértve a gyermekeket is - folyamatosan emelkedő tendenciát mutat világszerte. Miután mindkét betegségre jellemző, hogy a tünetek egyik pillanatról a másikra jelentkeznek, és akár katasztrófához is vezethetnek, sok-sok százmillió szülő nap mint nap aggódva engedi el beteg gyermekét az iskolába. Az elnök tisztában van vele, hogy az új USA-törvény beiktatásával már legalább az amerikai családok megnyugodhatnak némiképp. Jó tudni, hogy a rohamok azonnali oldását elősegítő epinefrin, a sürgősségi beinjekciózást megkönnyítő „pen”-be, azaz tollba előre betöltött formában, 2014 márciusában már Magyarországon is elérhető lesz.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Családok milliói lélegezhetnek fel Amerikában és jövőre már hazánkban is