+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Legyen szívügyünk a második szívünk!

Nyomtatás

2sziv
Gondolták volna, hogy a rossz testtartás nemcsak a gerincnek árt, de olyan súlyos problémákért, betegségekért is felelős lehet a nők esetében, amelyek a medencében jelentkeznek, és rettentően ronthatják a hölgyek életminőségét, folyamatos fájdalmat okozhatnak, vagy akár komplikált, kockázatos műtétekhez vezethetnek

Ilyen komoly baj lehet az inkontinencia vagy a megsüllyedt belső szervek, például a méh süllyedése által előidézett, rendellenes, hosszan tartó, legyengítő vérzések. A görbén tartott test miatt ugyanis az alhasi szerveknek nincs hol megtámaszkodniuk, és súlyukkal túlterhelik az ágyéki izmokat, amelyek egy idő után kinyúlnak, meglazulnak és nem képesek eredeti funkciójuk szerint működni.

A rossz testtartás, persze, csak egy a medencei izmok elgyengülését előidéző okok közül. Ugyanakkor az ezáltal kiváltott, rendkívül kellemetlen állapot, folyamat kellő odafigyeléssel megelőzhető, megállítható, sőt vissza is fordítható. Csupán meg kell értenünk, hogy nem csak a külső megjelenésünket meghatározó, utcán, strandon, konditeremben mutogatható, látható izmaink szépségéért kell erőfeszítéseket tennünk, de láthatatlan ágyéki izmaink rendszeres edzése is bőven kamatozik. Hogy a szemléleten bőven van mit javítani, igazolja egy apró kísérlet a Google-n. Alakformáló tippeket keresve, csak magyarul 115 ezer találat bukkan föl röpke 18 másodperc alatt. Hasizom erősítő gyakorlatok esetében majdnem 10 ezer címszó közül válogathatunk csupán 15 másodperc eltelte után. Ezzel szemben az ágyéki izomerősítést beírva alig 499 ajánlatot kapunk – dupla keresési időt, 30 másodpercet követően.

A láthatatlan ágyéki izmok edzése nőknek

Ez utóbbi adat is mutatja, mekkora hiányt pótol a jelenleg Belgiumban élő, egészség fanatikus magyar újságíró, Csehek Katalin által szerkesztett, most megjelenő „A Második Szív” című könyv, amely a női medence egészségének helyreállítására és fenntartására szolgáló torna módszerek, praktikák és tanácsok frappáns és lényegre törő tárháza. A Brazíliától, Amerikán és Izraelen át Európáig, a világ minden tájáról összegyűjtött, sokszorosan kipróbált gyakorlatok otthon végezhetőek, sikeres megvalósításukat részletes leírások és fényképes illusztrációk segítik.

A közérthető, hétköznapi nyelvezettel megírt könyv megérteti, hogy a fordított szívet formázó női medence – a második szív – láthatatlan izmait is rendszeresen edzeni kell. Mert ha nem, idővel elsatnyulnak, és egyre nehezebben tudják majd feladatukat – törzsünk súlyának cipelését és a hasüregünkben rendszeresen fellépő lefelé irányuló nyomás ellentartását – teljesíteni.

A Második Szív című könyv márciustól kapható a Libri, Alexandra, Líra, Tóthágas könyvesboltokban vagy a Bookline és Zagora online könyváruházakban.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Legyen szívügyünk a második szívünk!