+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Hiányt pótol az új hazai internetes emlékportál

Nyomtatás

8
Több mint ötezren látogattak el egyetlen hét leforgása alatt a Halottak Napja előtt megnyílt új, hazai kegyeleti honlapra, és közel négyszáz elhunyt számára már emlékhelyet is állítottak az őket gyászoló hozzátartozók a bárki számára ingyenesen hozzáférhető virtuális sírkertben.

A kiemelkedően nagy érdeklődés, amely a profin megszerkesztett, esztétikus emlékportált (www.itree.hu) fogadta, arról tanúskodik, hogy időhiányos, rohanó világunkban is él bennünk az igény arra, hogy ne csak évi egy-két látogatással, rohamszerűen emlékezzünk meg kedves halottainkról, hanem találjuk meg a módját annak, hogy méltóképpen, rendszeresen ápolhassuk emléküket. Ehhez nyújt nagy segítséget a virtuális temető, hiszen ahhoz, hogy ide akár naponta „kijussunk”, mindössze egy számítógépre és internetkapcsolatra van szükségünk.

Az új kegyeleti portált létrehozó csapat nagy tapasztalattal rendelkező informatikus szakemberei az eddigi hasonló hazai weblapoknál sokkal komplexebb szolgáltatást nyújtanak. Igazi különlegesség, hogy amellett, hogy számos formát kínálnak szeretteink emlékének ápolására és hasznos információkkal szolgálnak a valós temetkezési ügyekkel kapcsolatban, a portált a közösségi szájtokhoz hasonló funkciókkal is felruházták. Saját személyes, szomorú élményeik alapján tudják, mennyire sokat segíthet az itt maradottaknak az eltávozottról való közös emlékezés és összekapaszkodás. Fontosnak tartják azt is, hogy legyen egy hely, ahol az elhunyttal kapcsolatos összes tudás egybegyűjthető és akár a végtelenségig megőrizhető az utódok számára. Ezeket a célokat segíti, hogy a honlapon a regisztrált felhasználó személyes adatlapot hozhat létre egykori szerette számára, ahol a legkülönfélébb szöveges tartalmakat (visszaemlékezéseket, az illető kedvenc verseit, receptjeit, stb.), fotókat rögzítheti, ugyanakkor – a többi élő hozzátartozóval való kapcsolattartáshoz – saját profil oldalt is kialakíthat.

Természetesen az új internetes emlékhelyen „hagyományos módon” is le tudjuk róni kegyeletünket, ápolni tudjuk a szeretett ember emlékét. A virtuális sírkertben sírkő állítható, amelyre a valós temetőkhöz hasonló adatokat, fényképet vihetünk fel. Mód van virtuális virág elhelyezésére és gyertya gyújtására is. Mindez – akárcsak a honlap teljes használata – ingyenes. Az oldal ötletgazdái ugyanakkor a kegytárgyak „megvásárlásához” létrehozták a virtuális iTallért. Az új belépőnek automatikusan kiutalt iTallér-állomány a szájt rendszeres használatával folyamatosan kiegészül, és ez biztosítja számára, hogy ne csak látogatásaival, hanem kegyeleti eszközök igénybe vételével is ápolhassa kedves halottai emlékét. A sírnak különféle „szintű” gondozói lehetnek. A „főgondozó” (a sírhely létrehozója) a hozzáférési szintek beállításával meghatározhatja, hogy ki kerülhet közvetlen kapcsolatba az emlékhellyel, és kik azok a kiemelt személyek, akik maguk is alakíthatják, gazdagíthatják az ott őrzött tartalmakat. Az ezeken a körökön kívül álló látogatók számára viszont mindössze az a néhány adat publikus az elhunytról, amelyet bármely valós temetőben is le lehetne a sírkövéről olvasni.

A sikeres kezdetet követően az emlékportál fejlesztői és üzemeltetői további hasznos és érdekes funkciók megjelenését ígérik a közeljövőre. Ezek kialakításánál már azt a számos ötletet, javaslatot is figyelembe veszik, melyeket lelkes és elégedett első felhasználóiktól kaptak.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Hiányt pótol az új hazai internetes emlékportál