+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Schirilla forradalmi futása

Nyomtatás

schirilla_gyorgy
Ismét felveszi futócipőit Schirilla György, hogy immár 10. alkalommal kiemelkedő sportteljesítménnyel tisztelegjen 1956. és a forradalmi napokban életüket vesztett áldozatok emlékének.

Mosonmagyaróvártól Salgótarjánig fut, október 13. és 23. között. Az útja során érintett közel 40 településen egyúttal népszerűsíteni kívánja az egészséges életmódot is.

Csatlakozz Te is az 56-os emlékfutáshoz!

A Duna-átúszásairól és szupermaratoni vállalkozásairól ismert sportember szerdán, 11:30-kor indul útnak Mosonmagyaróvárról, az 56-os Emlékműtől. Győrt, Bábolnát, Komáromot, a Dunakanyar településeit, a fővárost, majd Gödöllőt, Pásztót, Kazárt és számos közbeeső kisebb települést érintve, október 23-án fut be Salgótarjánba, ahol kerek egy évtizede az ő érkezésével nyitják meg az 1956-os forradalom emlékére megrendezésre kerülő utcai futóversenyt.

Kiindulópontként azért Mosonmagyaróvárt választotta a híres futó, mert hazánknak éppen ebben a két városában került sor 1956-ban a leggyilkosabb sortüzekre, melyekben együttesen több százan pusztultak el.

350 kilométert tesz majd meg Schirilla György – mindössze néhány nap alatt

Mint elmondta, ennek és a többi hasonlóan nagy teljesítményének előfeltétele a rendszeres testedzés, valamint a kiegyensúlyozott, egészséges életmód. A különösen embert próbáló országúti szupermaratonok végrehajtásában nagyban segíti ezek mellett a kellemesen citromízű, vízben oldható, rendkívül hatékony magnézium-pótló készítmény, a Magnosolv, mert a napi 40–45 kilométert – sokszor igen mostoha útviszonyok között – csak akkor képes valaki lefutni, ha a szervezete megfelelő izomműködését biztosító magnézium-háztartása rendben van.
Amellett, hogy lerója tiszteletét a forradalom hősei előtt, a természetgyógyász-sportember épp a testmozgás, a sportolás és az egészséges életmód fontosságára szándékozik felhívni a figyelmet „Szeretet, béke, egészség” mottójú októberi futásaival is.

Célja, hogy minél több embert megmozgasson, ezért arra kéri és biztatja a meglátogatásra kerülő városok, falvak lakóit, mindenekelőtt a diákokat, az ifjabbakat, hogy településtáblától településtábláig csatlakozzanak hozzá. Aki szeretne együtt futni Schirilla Györggyel, a www.magnosolv.hu honlapon megtalálhatja mind a 10 nap részletes programját.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Schirilla forradalmi futása