+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Schirilla Miskolctól Budapestig fut

Nyomtatás

schirilla_gyorgy
Újra nagy futásra készül Schirilla György. Ezúttal a Miskolc-Jászberény-Budapest alkotta háromszög 43 városán és kisebb településén halad át szeptember 1-9. között.

Schirilla György a legkisebbekért fut

Az édesapjától nemcsak nevét és az extrém sportteljesítmények iránti vonzalmat, hanem az egészséges életmód szeretetét is megöröklő sportember immár 11. alkalommal vállalkozik futásra a legkisebbekért. Tizenegy esztendeje évenkénti rendszerességgel ölti fel azért futócipőit, hogy „Jókedvet és egészséget vigyen” mind a beteg, mind az épkézláb gyermekeknek.

Az egészségeseket arra kéri, hogy csatlakozzanak hozzá, és fussanak együtt vele az érintett településeken belül. A betegekhez  maga látogat be a kórházakba, gyermekintézményekbe. Minden lány és fiú, akivel találkozik, emléklapot kap, de ő is visz magával mindenhonnan emléket: a futását végigkísérő kopjafára, amely útja zárásakor a budapesti Bethesda kórházba kerül, mindenütt szalagot kéretik kötni.

A vegetáriánus, természetgyógyász-sportoló, Schirilla György 5 éves kislánya (azóta szerencsésen meggyógyított) szívbetegsége kapcsán módja volt megtapasztalni, mit jelenthet egy nagybeteg gyermek számára a személyes találkozás egy kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó, híres emberrel. Ezért is szánta rá magát Schirilla György ezekre az akcióira. Meg  azért, hogy már a legkisebbekben is felkeltse a sportolás, a rendszeres testedzés és az egészséges életmód iránti igényt. Ezek nélkül ő sem lenne képes sem a jeges Duna átúszására, sem a napi 40-50 kilométer lefutásával járó szupermaratonokra.

Az országúti futásról egyébként azt tartja, hogy ez a világ egyik legnehezebb sportja. Sok küzdelem van benne, gyakran akár több tíz kilométeren át is úgy kell futni, hogy minden egyes lépés fájdalmas. Az előkészítő intenzív edzések, testmasszázsok és a mentális koncentrációt is elősegítő jógázás mellett nagy támaszt ad az óriási teljesítmények végrehajtásához a szervezet magnézium-háztartását rendben tartó, és ezzel a megfelelő izomműködést biztosító, rendkívül hatékony magnézium-pótló készítmény, a Magnosolv. Mivel a vízben oldható granulátumból kellemes citromízű ital készíthető, fogyasztásával nemcsak a szervezet teljes magnéziumhiányát, de részben folyadékigényét is pótolni tudja Schirilla György. Márpedig ez ekkora távolságok lefutása esetén akár  napi 7 liter is lehet!

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Schirilla Miskolctól Budapestig fut