+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Élménynap Tűzoltó utcai Klinika beteg gyermekeinek gyógyulásáért és 17 millió forint értékű adomány átadása

Nyomtatás

Nagy értékű adományokkal segíti a Tűzoltó utcai Gyermekklinika jövőbeni munkáját a Magyar Villamos Művek Zrt. két leányvállalata.

Az együttesen 17 millió forintot érő, két rendkívül korszerű berendezést a legérintettebbeknek, az Onkológiai osztály betegeinek, családtagjaiknak, valamint a súlyosan beteg gyermekek gyógyításában több mint 120 esztendeje élen járó intézmény szakembereinek jelenlétében adják át július 27-én, egy "Élménynap" keretében.

A gyönyörűen felújított budafoki Sacelláry Kastély szecessziós termeiben és ősparkjában megrendezésre kerülő Élménynap és egyben a műszervásárlás mecénásai - az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. és az MVM Villamosenergia Kereskedelmi ZRt. - mindent megtesznek azért, hogy július 27-e valóban élményt nyújtson a gyermekek számára. Sokszínű és interaktív programokkal, szórakozási lehetőségekkel, játékokkal fogadják őket, melyek segítségével még ők is, több, mint százan - legalább erre a napra - megfeledkezhetnek betegségükről, félelmeikről. Az Élménynapon (jelképesen) átadásra kerülő műszerek:

"Önállóan, magától" állítja be a betegek lélegeztetéséhez szükséges feltételeket a 10 millió forint értékű, ún. magas tudású berendezés, amely ma már nélkülözhetetlen a Klinika onkohematológiai intenzív osztályán kezelt kis betegek megfelelő ellátásához. Többek között az agyi problémák, asztmás-, epilepsziás rosszullétek esetén, továbbá műtétek után van szükség erre az eszközre, amelynek alkalmazását az MVM Villamosenergia Kereskedelmi ZRt. adománya teszi lehetővé.

Az egészségügyi intézmény korábban nem rendelkezett ilyennel, a betegeket eddig két, kevésbé korszerű géppel látták el.

A Tűzoltó utcában folyó, magas szintű gyógyító munkát jelentős mértékben segíti majd az az asztali gyors sterilizáló is, amelyet az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. vásárolt meg a Klinika számára. Ez a 7 millió forintot érő berendezés lehetővé teszi, hogy az endoszkópos és laporoszkópos operációk esetében alkalmazott költséges műszereket - azáltal, hogy gyorsabban lehet sterilizálni őket - a korábbiaknál sokkal jobban ki tudják használni: míg eddig naponta csak egy-egy műtétet végezhettek velük, a gyors fertőtlenítésnek köszönhetően ezentúl napi két vagy akár három operáció is megvalósítható.

Helyszín és időpont: 
Sacelláry Kastély (Bp. XXII. Anna utca 1-3.), július 27., péntek 10-16 óra

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Élménynap Tűzoltó utcai Klinika beteg gyermekeinek gyógyulásáért és 17 millió forint értékű adomány átadása