+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ jövőbeli tervei

Nyomtatás

schopf
Az érdeklődők 2007. május 6-án Családi Napon ismerhették meg a nagy múltú Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ jelenlegi működését, jövőbeli terveit, és részt vehettek ingyenes szűrővizsgálatokon is. A megemlékezéssel a kórház falai között az elmúlt évtizedekben szült és a jövőben idelátogató édesanyáknak és gyermekeiknek tisztelgett a kórház.

Az idei megemlékezés különleges alkalom volt a kórház életében, ugyanis az egészségügy átalakulásának viharában sikerült talpon maradni és 2007. április 1-től új keretek között továbbműködni. A fővárosi közgyűlés ugyanis a múlt héten döntött arról, hogy májusban pályázatot írnak ki a Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ Kht. teljes tulajdonjogának értékesítéséről. A pályázat legesélyesebb jelöltjei a kórház orvosai, akik egy hónappal ezelőtt kft-t alapítottak, s vételi ajánlatott tettek a Fővárosi Önkormányzatnak.

„Kész tervünk és pénzügyi fedezetünk is van a kórház továbbműködtetésére” – mondta el Dr. Szőnyi György, a Schöpf-Merei Kórház projektvezetője. A tervek szerint olyan magánkórházzá alakul az intézmény, ahol valamennyi eddigi szülészeti-nőgyógyászati ellátást megkapják majd a páciensek komfortosabb körülmények között.

„A cél az, hogy ne a gazdagok magánkórházává alakuljon át az intézmény, hanem hasonlóan egy óceánjáróhoz, különböző komfortfokozatú osztályok jönnek létre, ahol mindenki a magas szintű szakmai ellátás mellett anyagi lehetőségeinek megfelelően választhatja ki, hogy milyen kórtermet, külön nővérszolgálatot vagy étkezést vesz igénybe” – mondta el Szőnyi doktor.

A szerényebb anyagi helyzetű kismamák ellátását pedig két bank is segíti, akiknek részletfizetési kedvezményt biztosítanak. A jövőben akár az OEP-pel vagy más megjelenő üzleti biztosítóval is készen állnak szerződést kötni a szülő nők ellátásának megkönnyítése érdekében.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ jövőbeli tervei