+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Megnyílt az első internetes gyógyszertár hazánkban

Nyomtatás

pirula_patika
A jövőben akár a világhálón keresztül is beszerezhetjük a szükséges orvosságokat. Néhány napja ugyanis megnyílt az első hazai online gyógyszertár a www.pirulapatika.hu címen.

Az internet, amely már eddig is sokunk életét megváltoztatta, megkönnyíti az egészségügyi információkhoz való hozzáférést, hozzájárulva ezzel ahhoz a mindinkább erősödő szemléletváltáshoz, hogy az emberek maguk (is) gondoskodjanak saját egészségükről. Ennek jegyében Európa számos országában több éve közmegelégedésre működnek internetes patikák.

A gyógyszerellátást érintő törvényi változások ma már nálunk is megengedik az orvosságok világhálón történő forgalmazását és házhozszállítását. A PirulaPatika ezen új lehetőségekkel élve jött létre. A rendszert egészségügyi szakemberek építették fel, és ők is üzemeltetik.


A PirulaPatika weblapjára befutó megrendeléseket magyarországi közforgalmú gyógyszertárak elégítik ki, a gyógyszerkiadási szabályoknak megfelelően. A www.pirulapatika.hu honlapon gyakorlatilag a teljes magyar gyógyszertári választékot megtalálja az érdeklődő. A törzskönyvezett orvosságokat, tápszereket, gyógyhatású készítményeket és hoemopátiás szereket nem csak megvásárolhatják a betegek, hanem azok fényképét, árát és betegtájékoztatóját is megtekinthetik – akár szándékukban áll vásárolni, akár nem. Amennyiben rendelni akarnak, mindenképpen hasznos előtte elolvasni a kérdéses gyógyszer betegtájékoztatóját; megnézni, hogy nincs-e olyan körülmény, mellékhatás, ami miatt esetleg nem volna szerencsés épp az eredetileg elképzelt szert alkalmazni.

A vény nélkül kapható termékeket szabadon kérheti bárki az internetes gyógyszertártól. A kiszállítás a rendelést követő napon történik, az ország egész területén, alacsony szállítási díjak fejében. Vényköteles gyógyszerek megrendelését viszont csak abban az esetben fogadja el a PirulaPatika, ha a receptet/recepteket a beteg előbb a megrendelőlappal együtt eljuttatja a rendszert üzemeltető szakemberekhez, és megbízást ad nekik a készítmények kiváltására és házhozszállítására.

A betegek az online gyógyszertárat a www.pirulapatika.hu címen érhetik el az interneten.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Megnyílt az első internetes gyógyszertár hazánkban