+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Lélegeztető gép a november 13-i pécsi jótékonysági koncert bevételéből

Nyomtatás

szentpeteri1
Jótékonysági koncertet rendezett a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikája javára az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Az esten, melynek helyszíne a Pécsi Nemzeti Színház volt, Szentpéteri Csilla zongoraművész műsorából hallhattak összeállítást az érdeklődők.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete a koncert teljes bevételét megkétszerezi, és az összeget a Gyermekklinika Perinatális Intenzív Centruma javára utalja át.

A jótékonysági koncert bevételét a Gyermekklinika, más forrásokból származó összegekkel kiegészítve egy korszerű, nagy tudású lélegeztető gép vásárlására kívánja fordítani. Az új lélegeztető géppel a Klinika öregedő gépparkjának színvonala javul, részben olyan műszer birtokosa lesz, amely révén kevesebb szövődménnyel tudják az újszülött és koraszülött betegeik lélegeztetését helyben megoldani.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete jótékonysági koncertsorozatának harmadik állomása Pécs. Ebben az évben az ország más városaiban is volt hasonló kezdeményezés. Az Egyesület a koncertek bevételét minden esetben megduplázta, és az érintett település kórháza javára ajánlotta fel.

Az Egyesület ezzel a koncerttel a jótékonykodáson túl arra szeretné ráirányítani a hallgatóság figyelmét, hogy mekkora értéket jelentenek az Egyesület tagvállalati által – hatalmas tudásmennyiség és pénzügyi források ráfordításával kifejlesztett – korszerű gyógyszerek. A művésznő olyan zeneművekből válogatott koncertjéhez, melyek szerzői maguk is valamely ma már gyógyítható betegségben szenvedtek. A gyönyörű muzsikát hallgatva magunk elé képzelhetjük a XIX. század művészeinek mindennapjait, melyet a szárnyaló művészet és az akkor még gyógyíthatatlan betegségek együttesen szőttek át. Hány gyönyörű mű születhetett volna még Chopintől, ha nem ragadja el fiatalon a tüdőbaj, vagy hogyan alakult volna Schumann művészete, ha nem támadja meg idegrendszerét a szifilisz? 
Hogy ezek a betegségek ma már nem követelnek áldozatokat – az a gyógyszergyárak eredményes munkájának, folyamatos és sikeres kutatásának köszönhető. 
Bár a fent említett betegségeket – sok más betegséggel együtt – legyőztük, az újkor új megoldásra váró feladatokat is hozott, mely problémák megoldásának letéteményesei továbbra is az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének tagvállalatai.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Lélegeztető gép a november 13-i pécsi jótékonysági koncert bevételéből