+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Kétmillió forintos támogatás az egri Markhot Ferenc Kórháznak

Nyomtatás

Kétmillió forintos támogatás az egri Markhot Ferenc Kórháznak
Hamarosan új eszközök segíthetik az egri és a Heves megyei onkohaematológiai betegek gyógyulását.

Székely Krisztina, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke által ma ünnepélyes keretek között átadott kétmillió forintból tudja megvásárolni a Markhot Ferenc Kórház III.sz. Belgyógyászati Osztálya a kezelésekhez szükséges kétféle pumpát, vérmelegítő készüléket, valamint a genetikai vizsgálatokhoz egy kamerát.

Ez az összeg az Egyesület által megduplázott bevétele annak a jótékonysági koncertnek, amelyet október elején rendeztek a kórház javára. Az Egyesület így, a hatékony gyógyszerek mellett, immár új eszközökkel is segíti az egri kórház munkáját.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete tavaly társadalmi felvilágosító kampányba kezdett az egészség és a gyógyszerek értékének, fontosságának bemutatására. A kampány kapcsán jótékonysági koncertsorozatot indított útjára. Az egyesület a koncertek bevételét minden esetben megduplázza, és az érintett település kórháza javára ajánlja fel.

Az Egyesület a koncerttel a jótékonyságon kívül arra szeretné ráirányítani a hallgatóság figyelmét, hogy mekkora értéket jelentenek az Egyesület tagvállalatai által – hatalmas tudásmennyiség és pénzügyi források ráfordításával létrehozott – korszerű gyógyszerek.

A tervek szerint még ebben az évben Pécs városában is lesz hasonló kezdeményezés.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Kétmillió forintos támogatás az egri Markhot Ferenc Kórháznak