+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Lakossági Nyílt Nap a 125 éves Nyírő Gyula Kórházban

Nyomtatás

nyiro_pszichiatria
A Fővárosi Nyírő Gyula Kórház idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. Kevés olyan gyógyító intézmény működik hazánkban, amely akkora múlttal, olyan mélyen gyökerező hagyományokkal rendelkezik, mint az 1884-ben, Angyalföldi Magyar Királyi Elmebeteg Ápolda néven megnyitott kórház.

Az évfordulót egy kétnapos rendezvénysorozattal köszöntik, amelynek keretében 2009. május 16-án, szombaton a lakosságnak szóló nyílt napot rendeznek – szűrővizsgálatokkal, személyre szóló tanácsadással, egészségügyi ismeretterjesztő előadásokkal és a pszichiátriai osztályokon kezelt betegek művészetterápiás foglalkozásain született alkotások bemutatásával.

A 9-14 óráig tartó Nyírő Nyílt Napon, a Lehel úti kórházban ingyenes melanóma szűrés, érszűkület, aranyér, hasi ultrahang(epekő), női onkológiai (méhnyakrák, hüvelyi ultrahang) és EKG vizsgálat mellett koleszterin, vércukor és vérnyomás mérésre várják a jelentkezőket. Lesz diétás, pszichiátriai, valamint terhes- és meddőségi tanácsadás. Működik majd a tiniambulancia is. Szintén nagy érdeklődésre tarthatnak számot a tájékoztató előadások. Ezek témái a rejtőzködő érszűkülettől, a fejfájás „titkaitól” és az egynapos sebészettől kezdődően egészen a depresszióig, kényszer- és drogbetegségig (dr. Funk Sándor) terjednek.

A szűrésekre – amelyekre csak korlátozott számban tudja fogadni az érdeklődőket a Nyírő Gyula Kórház - telefonon lehet előzetesen bejelentkezni május 4-től május 12-ig, naponta 8-12 óra között a 452-94-80 telefonszámon.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Lakossági Nyílt Nap a 125 éves Nyírő Gyula Kórházban