+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Már D-vitamin is van a heti egy tablettában

Nyomtatás

idosek3
A csontritkulásban szenvedő nőknek az oszteoporozis ambulanciákon újból támogatással írható fel az a gyógyszer, amely egyetlen tablettában tartalmazza a csontritkulás kezelésére szolgáló hatóanyagot, valamint a csontjaink fő alkotóeleme, a kalcium beépüléséhez elengedhetetlen D-vitamint is.

Teljesebb megoldás a csonttörések megelőzéséért

A D-vitamin az a tápanyag, amely segíti, hogy a kalcium felszívódjon a bélből és beépüljön a csontokba. Hatása többirányú: erősíti a csontozatot és fokozza a csontritkulás elleni gyógyszerek hatékonyságát. Harmadrészt azáltal, hogy növeli az izomerőt, az izomkoordinációt, jelentős mértékben meggátolja a betegek eséseit, ezáltal a csonttöréseket. Sajnos, a szokásos táplálkozásunk, életvitelünk mellett jóval a napi igény alatt jut belőle szervezetünkbe. Ezért az oszteoporozis kezelésében a gyógyszeres terápia kiegészítéseként feltétlenül szükséges a D-vitamin-pótlás – mondja szakértőnk, Poór Gyula professzor, az ORFI főigazgató főorvosa.

Ez legmegbízhatóbban azzal a kombinált terápiával valósítható meg, amely heti egyetlen tabletta bevételével a csontok lebontását gátló és újjáépülésüket elősegítő hatóanyagot tartalmazó alapgyógyszerrel együtt a kellő mennyiségű D-vitaminnal is ellátja a szervezetet egy teljes hétre. Ezzel a kezeléssel csökkenthetjük valamennyi, még az önállóságot is veszélyeztető, akár halálos kimenetelű combnyaktörés kockázatát is.

A csontritkulás elleni gyógyszerek folyamatos szedése azért fontos, hogy a csontritkulásból adódó csonttöréseket kivédhessük. Javaslom, hogy akik korábban már kaptak ilyen kezelést, de jelenleg nem szednek gyógyszert, azok is keressék fel a reumatológusukat.

Kapcsolódó link:
 Keresse meg az Önhöz legközelebb rendelő reumatológus szakembert!

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Már D-vitamin is van a heti egy tablettában