+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Nagyfokú pontosság - új inzulinadagoló eszköz cukorbetegeknek

Nyomtatás

Novopen4
Májustól már Magyarországon is elérhető az az új fejlesztésű, rendkívül korszerű készülék, amely nagyon pontos inzulinbevitelt biztosít az arra szorulók számára.

Az írótoll formájú adagolók családjába tartozó NovoPen® 4 a korábbi eszközökhöz képest látható, hallható és tapintható előnyökkel segíti a betegeket az életminőségük és betegségük szempontjából is meghatározó precíz inzulinbeadásban.

Hazánkban egyre nő mind a gyermekkori 1-es típusú, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbetegek száma – mondja Dr. Kerényi Zsuzsa a Csepeli Egészségügyi Szolgálat Diabétesz Szakrendelésének vezető főorvosa. A leginkább már gyermekkorban jelentkező, 1-es típusú diabeteszben szenvedőknél a betegség megjelenésének első percétől elkerülhetetlen a külső inzulinbevitel, hiszen szervezetük egyáltalán nem termeli ezt a létfontosságú hormont. Esetükben megfelelő inzulinadagolással 40-50 évre meghosszabbodhat az az idő, amíg a beteget szövődménymentes állapotban lehet tartanunk. Egyre gyakoribb hazánkban a gyermekkori 2-es típusú cukorbetegség is. Mind a gyermek, mind a felnőttkori 2-es típusú cukorbajnál a betegség stádiumától függően alkalmazandó az inzulinpótlás, de a kutatások azt igazolják, hogy ezeknél a pácienseknél is a korán elkezdett inzulinkezelés kedvező hatású mind a súlyos – esetenként akár halálhoz is vezető – szövődmények megelőzése, mind pedig az életminőség megőrzése terén.

Ez csak úgy érhető el, ha a cukorbeteg vércukorértékei a betegség kezdetétől az egészségesekével megegyező szinten vannak. Amint a diétával, a több testmozgással és a forgalomban levő tablettákkal nem tudjuk tartani a megfelelő éhomi és/vagy étkezés utáni vércukorszintet, akkor el kell indítanunk az inzulinkezelést. A korszerű inzulinkezelés elengedhetetlen része a nagy pontosságú inzulinadagoló eszköz. Fontos az is, hogy olyan könnyen alkalmazható eszköz álljon rendelkezésünkre, amelynél nem jelent gondot az összeszerelés, a felszívás, és az érintett pillanatok alatt, akár a villamoson, akár a színházban beadhatja magának az inzulint.

Egy közelmúltban végzett összehasonlító vizsgálatban meglepetéssel tapasztaltuk, hogy milyen fantasztikus pontosságú  a NovoPen® család májustól már nálunk is kapható új tagja, a NovoPen® 4 – nyilatkozta Dr. Kerényi Zsuzsa, a vizsgálat vezetője. A több száz próbaadagolás során analitikus mérlegen történt ellenőrzés elhanyagolható, mindössze 1-2%-os hibát mutatott, jóval alacsonyabbat, mint amit a vizsgálatba bevont másik típusú készüléknél volt mérhető. Emellett  az új NovoPen® 4 készülék még több olyan új dolgot tud, amely még kényelmesebb, még biztonságosabb alkalmazást tesz lehetővé: a NovoPen® 4 adagolón  háromszor nagyobbak a számok, fele annyi fizikai erő is elégséges az inzulinbeadó gomb lenyomásához, a beadás végén pedig jól hallható egy kattanás, mely a befecskendezés befejezését és teljességét jelzi. Ez sokak számára lehet jó hír, hiszen hazánkban már jelenleg is mintegy 120-130 ezer ember szorul inzulinterápiára.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Nagyfokú pontosság - új inzulinadagoló eszköz cukorbetegeknek