+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Hírek

Javulnak a diabéteszesek esélyei

Nyomtatás

EPI project 4Átütő pozitív tendenciák láthatóak a magyarországi cukorbeteg-ellátásban: 5.800 elkerült halálozás évente, harmadával csökkent infarktus- és negyedével kisebb stroke-veszély, kevesebb amputáció és kevesebb kórházban töltött idő - derül ki a Magyar Diabetes Társaság elmúlt 15 esztendőt átfogó, nagyszabású DIABETES EPI projektjének kutatásából. Mindez egy olyan időszakban, melyben alig félmillióról közel 800 ezerre nőtt az ismert cukorbetegek száma.

Bővebben...

Egyre több a cukorbeteg - a 2014. évi Európai Diabétesz Mutató és Magyarország

Nyomtatás

EDI-2014-reportHazánk az ötödik legrosszabb helyen áll a cukorbaj és szövődményei által bekövetkezett halálesetek tekintetében és nagyon magas a betegség okozta lábamputációk száma is – derül ki a 30 európai állam diabétesz ellátórendszerének helyzetét feltérképező, Bécsben ma közzétett 2014. évi Európai Diabétesz Mutatóból. E riasztó adatok ellenére Magyarország összességében javított a néhány évvel ezelőtti, első ilyen átfogó felmérés eredményeihez képest: jelenleg a 17. a harminc ország rangsorában.

Bővebben...

Családok milliói lélegezhetnek fel Amerikában és jövőre már hazánkban is

Nyomtatás

back-to-schoolAsztmás és súlyos allergiában szenvedő gyermekek és szüleik számára hozott óriási megnyugvást Amerika-szerte az a pillanat, amikor Obama elnök aláírta az a törvényt, amely az ország összes iskoláját a diákjaiknál esetlegesen fellépő súlyos allergiás vagy asztmás rohamok azonnali, helyben történő ellátására ösztönzi.

Bővebben...

Egy magyar világsiker öt titka

Nyomtatás

CARIN3 lo22016-ra 1,2 millió percnyi, azaz több mint kétévnyi videoforgalom száguld majd a világhálón a nap minden másodpercében - jósolják a világ elsőszámú hálózati és kommunikációs eszköz-gyártó vállalatának szakemberei. A Cisco Systems előrejelzése szerint az üzleti felhasználást tekintve a leggyorsabban az asztali videokonferenciás megoldások fognak bővülni: a 2011-es 36,4 millió felhasználóról 2016-ra 219 millióra nő az alkalmazók köre.

Bővebben...

Ezreknek ad megnyugvást a virtuális temető

Nyomtatás

itree2Egyetlen esztendő leforgása alatt több, mint félmillió ember látogatott el a tavalyi Halottak Napja előtt megnyílt, legújabb, legprofibb módon működő hazai kegyeleti honlapra, és már közel háromezer emlékhelyet is állítottak elhunyt hozzátartozóiknak az őket gyászolók. A bárki számára ingyenesen hozzáférhető virtuális sírkert számos lehetőséget kínál arra, hogy szeretteink emlékét méltóképpen őrizzük és ápoljuk.

Bővebben...

Magyar innováció Amerikában

Nyomtatás

CARIN2 loMagyar szakemberek innovációját és szakértelmét dicséri az a szoftver megoldás, amelynek segítségével az Egyesült Államok második legnagyobb bankjában az ügyfelek és a távoli szakértők közötti videokonferencia beszélgetéseket rögzítik.

Bővebben...

Két évtized alatt a világsikerig

Nyomtatás

jcs-sKolumbia rendőrségétől Ausztrália Victoria Államának parlamentjéig, az Egyesült Államok második legnagyobb bankjától Oroszország Központi Bankjáig, Görögországtól Svédországig, Brazíliától a Fülöp-szigetekig, Marokkótól az Arab Emirátusokig öt földrész közel ötven országában több száz vállalat, intézmény használ olyan telekommunikációs szoftver­megoldásokat, amelyek egy magyar ICT kisvállalkozás, a TC&C védjegyét viselik.

Bővebben...

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok