+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Nem csak a szex bánja! - A merevedési zavar és a feketepiac

Nyomtatás

A merevedési zavar mintegy félmillió férfit érint hazánkban. Bár ez teljesen „normális” probléma, az érintettek jelentős része szégyelli. Szégyellnek beszélni róla – és emiatt jóval kevesebben fordulnak orvoshoz, mint az szükséges volna. Sokan csöndben abban reménykednek, hogy maguktól rendeződnek a gondok, mások meg saját maguk próbálják orvosolni a panaszt. Egyik nagyobb baj, mint a másik.

Egyfelől: a merevedési zavar nem betegség, hanem tünet. Kiválthatja a munkahelyféltés, az anyagi problémák, a pörgő életvitel okozta stressz és több igen súlyos szervi betegség is – szív- és érrendszeri bajok, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint és számos urológiai probléma. Az utóbbiaknak sok esetben az első komoly előrejelzője a nem kellő mértékű erekció. Maga a tünet a mai korszerű gyógyszerekkel rendezhető, de ha a beteg az orvost kikerülve szerzi be a kezelésére szolgáló szert, az ok nem kerül napvilágra, így azt kezelni sem lehet.

Andrológiai és urológiai centrumok működnek szerte az országban, ahol ezekről az intim kérdésekről közvetlenül a szakorvossal beszélhetnek a férfiak – a szégyenlősebbek akár kérhetik, hogy még az asszisztensnő se legyen ilyenkor jelen. Azt csak az orvos tudja eldönteni, hogy a potencia-zavarnak valamilyen szervi elváltozás-e az oka, vagy olyasmi, amihez elegendő néhány praktikus jó tanács. A probléma orvosi segítséggel megoldható, miközben nemcsak az érintettek szexuális élete javulhat, ami a párkapcsolati gondok rendezését is segíti, hanem komolyabb betegségek kialakulását is meg lehet előzni.

Másrészt: az, aki nem szakember tanácsa alapján keres megoldást, egyáltalán nem biztos, hogy a számára legmegfelelőbb, leghatékonyabb potencianövelőt veszi meg.

Végül, de nem utolsó sorban (sőt, talán ez a legnagyobb kockázat), a tények azt bizonyítják, hogy a nem legálisan vásárolt (és bevizsgáltatott) készítmények minden esetben egyszerű hamisítványok. Ilyenkor még az a jobbik eset, hogy a drága pénzen vett szerben nincs, vagy kevesebb a hatóanyag, mert így az lehet a legrosszabb, hogy elmarad a várt hatás. Igaz, ennek a következményei is tovább gyűrűzhetnek: az egyszer elmaradt hatás a pórul jártat bizalmatlanná teheti minden ilyen jellegű szerrel, így akár az eredeti készítményekkel szemben is – pedig azok az eddigi sokéves tapasztalat alapján a férfiak túlnyomó többségének bizonyítottan segítenek. A legrosszabb esetben – és erre is volt már számos példa –, a hamisítványok egészségre káros anyagokat, alkalmanként kábítószert tartalmaznak.

Tehát, ha valakinek merevedési gondjai vannak, feltétlenül szakembert, szakrendelőt keressen fel!

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban Merevedési zavar Nem csak a szex bánja! - A merevedési zavar és a feketepiac