+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Megérkezett az országot átszelő felvilágosító kerékpártúra

Nyomtatás

a-ha_kerekpartura
2010. június 14-én reggel 9.00 órakor utolsó előtti állomására, a Kopaszi-gátra érkezett az A-HA! Program országos szexuális felvilágosító kerékpártúrája. A tekerésben a szexuális felvilágosítás témájának két elkötelezettje, Sári Évi színész-énekesnő és Orosz Barbi műsorvezető – ez esetben szó szerint – jó példával jártak elöl.

Mindketten a több tucat tanulóval együtt pattantak nyeregbe, hogy a kerékpáros aktivisták kíséretében tapossák a pedált a túra utolsó állomásáig, a budaörsi Herman Ottó Általános Iskoláig. Ezzel véget ért az a hetekig tartó prevenciós tevékenység, amelynek során a túra résztvevői országszerte számtalan általános iskolában osztották az A-HA! Kamaszútravaló diákcsomagot, tovább népszerűsítve a Programot a fiatalok körében.
A sérülések elkerülése érdekében – ezzel a Program prevenciós jellegét is hangsúlyozva – az utolsó indulás előtt Szentgyörgyi Rómeó hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikversenyző tartott bemelegítést a kerékpárosok számára.

Ahogy azt dr. Szőnyi György programigazgató elmondta, az A-HA! Országos Szexuális és Mentálhigiénés Felvilágosító Program VIII. évadában minden eddiginél szélesebb körben valósítja meg iskolai szexuális felvilágosító tevékenységét az iskolai tanév befejeztével is. Minden esztendőben egy új korosztály lép felsőbb évfolyamba, minden évben újabb 100.000 diák kerül az A-HA! látókörébe, újabb kihívást jelentve az oktatóprogram számára.

A-HA! 20 százalékkal csökkent hazánkban a művi abortuszok száma

Az A-HA! Program eredményességét látszik igazolni többek között az a statisztikai adat, hogy a Program fennállása óta közel 20 százalékkal csökkent hazánkban a művi abortuszok száma a 19 évesnél fiatalabbak körében. Az eredményesség persze más számokkal is jól mérhető: a folyamatosan megújulni képes Programmal a szakemberek (orvosok, védőnők, kortársoktatók) 1320 hazai iskolába jutottak már el; a rendhagyó foglalkozásokon pedig már közel 650.000 diák fordult meg.

A Program pénzügyi hátterét biztosító Norvég Alap képviseletében Norvégia magyarországi nagykövetségének munkatársai is elégedetten konstatálták, hogy a felvilágosító tevékenység a nyári szünetben sem pihen, sőt! A nyárindító országjárást követően szinte mindenhol jelen lesznek a Program aktivistái, ahol a fiatalok: valamennyi jelentős hazai könnyűzenei fesztiválon és a balatoni strandokon is.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban HPV Megérkezett az országot átszelő felvilágosító kerékpártúra