+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

A leszokáshoz orvosi segítségre van szükség - Ne Gyújts Rá! Világnap

Nyomtatás

nosmokingday2010 200 200
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért felhívja a figyelmet arra, hogy a zárt közterületi dohányzás teljes tilalmának bevezetésével 2012-ben Magyarország óriási lépést tesz egy egészségesebb élet felé. Ugyanakkor nem elég megtiltani a dohányosoknak, hogy rágyújtsanak, biztosítani kell számukra azt is, hogy aki szeretne leszokni, az megkapja ehhez a megfelelő orvosi segítséget.

Bár alig néhány hét van hátra a törvény bevezetéséig, a leszokást támogató orvosi ellátás rendszere még mindig nem működik. Egyelőre megoldatlan mind a leszokást támogató rendelések, mind a hatékony vényköteles gyógyszerek finanszírozása. Az egészségügyi szolgáltatók, szakrendelők, tüdőgondozók ellenérdekeltek abban, hogy leszokást támogató rendeléseket működtessenek, mert a gyalázatosan alacsony finanszírozás miatt csak a veszteségeiket növelnék.

A leszokni akaró betegek leginkább az interneten (www.leteszemacigit.hu, www.tudobeteg.hu, www.exsmokers.eu, www.leszokasvonal.hu) vagy telefonon (Dohányzásról Leszokást Támogató Központ (DLTK), telefon: 06-1-393-5170) juthatnak hozzá gyorsan és térítésmentesen a számukra szükséges információhoz. A DLTK munkatársai a páciens által megadott időpontban hívják vissza a leszokni akaró dohányost a telefonján, így a dohányost még a beszélgetés telefonszámlája sem terheli.

Az Európai Unió nagyszabású 3 éves kampányt indított a 25–34 év közötti dohányos fiatal felnőttek számára, amely a leszokás azonnali kedvező hatásait mutatja be. A www.exsmokers.eu oldalon egy testreszabott internet alapú leszokási program, az iCoach, naponta hasznos tanácsokkal segíti a dohányosokat a leszokásban.

A Ne Gyújts Rá! Világnap keretében minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a Duna Plaza (Budapest, XIII. ker., Váci út 178.) földszintjén megrendezendő kiállításunkon és bemutatónkon 2011. november 17-én 10–15:30-ig.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban Dohányzás A leszokáshoz orvosi segítségre van szükség - Ne Gyújts Rá! Világnap