+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Dohányzás

A leszokáshoz orvosi segítségre van szükség - Ne Gyújts Rá! Világnap

Nyomtatás

nosmokingday2010 200 200A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért felhívja a figyelmet arra, hogy a zárt közterületi dohányzás teljes tilalmának bevezetésével 2012-ben Magyarország óriási lépést tesz egy egészségesebb élet felé. Ugyanakkor nem elég megtiltani a dohányosoknak, hogy rágyújtsanak, biztosítani kell számukra azt is, hogy aki szeretne leszokni, az megkapja ehhez a megfelelő orvosi segítséget.

Bővebben...

A magyar felnőttek nagy többsége támogatja a vendéglátó- és szórakozóhelyi dohányzási tilalom bevezetését

Nyomtatás

Egy 2010. végén végzett felmérés szerint a magyar felnőttek túlnyomó többségét (87%-át) zavarja a dohányfüst a vendéglátóhelyeken, 80%-uk pedig örülne annak, ha betiltanák a dohányzást a vendéglátóhelyeken. – tájékoztatta a Tüdőbeteg.hu olvasóit Saly Miklós, az Origami Group kutatásvezetője.

Bővebben...

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják

Nyomtatás

nosmokingday2010_200_200A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását.

Bővebben...

A Légúti Betegek Országos Egyesülete kiáll a teljes zárt közterületi tilalom mellett

Nyomtatás

A Légúti Betegek Országos Egyesülete támogatja azt az egyéni képviselői indítványt, amely megtiltaná a dohányzást valamennyi zárt közterületen, beleértve a vendéglátó-ipari és a szórakozóhelyeket, a tömegközlekedési eszközökön, azok megállóiban és várótermeiben, valamint az aluljárókon és a játszótereken.

Bővebben...

November 20: Ne gyújts rá! - Dohányzásellenes Világnap

Nyomtatás

stopSmoking3A november 20-i Ne gyújts rá! dohányzásellenes világnap alkalmából a dohányzás veszélyeire, a visszaszorítás szükségességére hívja fel a lakosság, az orvosok és a törvényhozók figyelmét a Magyar Tüdőgyógyász és a Magyar Kardiológusok Társasága.

Bővebben...

Erő a leszokáshoz - már a 2. héten végleg leteheti a cigarettát

Nyomtatás

Erő a leszokáshozA dohányos úgy válik a cigaretta rabjává, hogy szinte észre sem veszi, ugyanis a nikotin közel olyan erős függőséget okozhat, mint amilyet a legkeményebb drogok.

Bővebben...

Füstmentes Vállalat Program: a nemdohányzókat szívesebben alkalmazzák

Nyomtatás

nosmokingEgy jól működő vállalat szívesebben alkalmaz olyan szakembereket, akik a teljes munkaidejükben dolgoznak, jó egészségnek örvendenek és így tartósan lehet rájuk számítani. Mivel a nemdohányzó emberek általában egészségesebbek, sok vállalat törekszik arra, hogy visszaszorítsa a dohányzást a dolgozói körében.

Bővebben...

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban Dohányzás