+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak

Nyomtatás

szenanatha foto
Minden jelenleg rendelkezésre álló gyógyszeres kezelésnél hatékonyabb az az új kombinációs orrspray, amelynek hatékonyságáról és biztonságosságáról az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia júniusban, Milánóban megrendezett kongresszusán számoltak be a szakemberek.

Az Egyesült Államokban már közel egy éve patikai forgalomban lévő orrspray az allergiás nátha szezonális (szénanátha) és perenniális (az egész éven át panaszokat okozó) formájában is sikeresen használható. Klinikai vizsgálatok szerint kétszer hatékonyabban csökkenti az allergiás betegek orr- és szemtüneteit, mint a jelenleg leghatékonyabbnak tartott szteroidtartalmú orrspray-k. A „titok” abban rejlik, hogy az új készítmény az allergiás nátha kezelésében már jól bevált hatóanyagok kombinációját (antihisztamint és szteroidot) tartalmazza. Kiemelkedő hatékonyságához a kombináción túl a módosított vivőanyag- és adagolórendszer is hozzájárul. Az új készítmény biztonságosságát egyéves folyamatos kezeléssel igazolták. Nem okoz több mellékhatást, mint a korábbi, monokomponensű készítmények.

Épp ezért jó hír a hazai allergiás betegek számára, hogy a rendkívül sikeres receptköteles készítmény augusztus elején már nálunk is elérhető lesz, amit a szakorvos mellett a háziorvos is felírhat.

(Forrás: Magyar Egészségvédelmi Alapítvány)

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban Allergiás nátha, szénanátha Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak