+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Allergiás nátha, szénanátha

Új, kétszer hatékonyabb kombinációs orrspray allergiásoknak

Nyomtatás

szenanatha fotoMinden jelenleg rendelkezésre álló gyógyszeres kezelésnél hatékonyabb az az új kombinációs orrspray, amelynek hatékonyságáról és biztonságosságáról az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia júniusban, Milánóban megrendezett kongresszusán számoltak be a szakemberek.

Bővebben...

Szénanátha ellen orrmosás

Nyomtatás

orrmosas1A korai, nyáriasan meleg, száraz tavasz nem kedvez az allergiás náthában szenvedőknek: máris megkezdhetik több hónapos küzdelmüket a nagyon kellemetlen tünetekkel, gyakori szövődményekkel járó betegséggel. Sokat segíthet ebben egy természetes ősi módszer, az orrmosás, a sóoldatos öblítés legkorszerűbb technikával tökéletesített eszköze.

Bővebben...

Parlagfű szezon - orrnyálkahártya károsodás nélkül

Nyomtatás

Riasztó, bár váratlannak aligha nevezhető hír: itt a parlagfű szezon. A levegőben ilyenkor sok milliárd számra szálldosó pollenek elől az arra érzékenyek számára menekvés nincs, de van gyors segítség, és a tünetek jelentősen enyhíthetők. Azonban vigyázat, ha nem jól választunk terápiát, orrspray-t, orrnyálkahártyánk maradandóan károsodhat! – figyelmeztet dr. Kovács Tibor, a Svábhegyi Gyógyintézet orvosa.

Bővebben...

A szénanátha és az asztma együtt még veszélyesebb

Nyomtatás

allergia_45545923A szénanátha és az asztma gyakori együttes előfordulása fokozott veszélyt jelent az érintettek számára. Sokszor azonban nem kerül idejében felismerésre, pedig a korai diagnózissal és megfelelő terápiaválasztással a két betegség egyensúlyban tartható.

Bővebben...

Hasznos információk allergiásoknak az orrspray-kről

Nyomtatás

allergodil-sA szénanátha kezelésére szolgáló gyógyszerek támogatása évről-évre csökken, ezzel párhuzamosan egyre több gyógyszer válik vény nélkül elérhetővé. Ez a felhasználói szokások megváltozásához vezet. A betegek kénytelenek saját maguk – jobb esetben a gyógyszerész segítségével – dönteni a kezeléséről.

Bővebben...

Együtt is támadhat a szénanátha és az asztma

Nyomtatás

Már élénk színekben pompáznak a gyümölcsfák és a rétek. A szemet gyönyörködtető látvány sokakra, sajnos, inkább riasztóan hat, hiszen több százezer honfitársunk számára ez a kínzó tünetekkel járó allergiaszezon kezdetét jelenti.

Bővebben...

Megfázás vagy allergia?

Nyomtatás

Április elsejével – egyéb gyógyszerek mellett – egy sor allergia elleni készítménynek is csökkent a társadalombiztosítási támogatása. Mindez a felhasználói szokások átalakulásához vezethet.

Bővebben...

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Fókuszban Allergiás nátha, szénanátha