+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Ezreknek ad megnyugvást a virtuális temető

Nyomtatás

itree2
Egyetlen esztendő leforgása alatt több, mint félmillió ember látogatott el a tavalyi Halottak Napja előtt megnyílt, legújabb, legprofibb módon működő hazai kegyeleti honlapra, és már közel háromezer emlékhelyet is állítottak elhunyt hozzátartozóiknak az őket gyászolók. A bárki számára ingyenesen hozzáférhető virtuális sírkert számos lehetőséget kínál arra, hogy szeretteink emlékét méltóképpen őrizzük és ápoljuk.

Az imponálóan magas számok arról tanúskodnak, hogy sokunkban megvan az igény arra, hogy időhiányos, rohanó világunkban se csak évi néhány vagy éppenséggel a Halottak napja körüli egyetlen, rohamszerű látogatásban merüljön ki a rokonainkról, barátainkról való megemlékezés. Ebben segíthet és adhat akár egyfajta megnyugvást az internetes temető, hiszen ide - egy számítógép segítségével - akár mindennap ellátogathatunk.

Az alig egyéves, esztétikus iTree kegyeleti portálon (www.itree.hu) saját magunk alakíthatjuk ki a szeretteinknek szánt emlékhelyet és annak közvetlen környezetét. A sírkőre a valós temetőkhöz hasonló adatokat, fényképet vihetünk fel és virágot helyezhetünk el vagy gyertyát égethetünk rajta. Ahhoz, hogy ezt újra meg újra megtehessük, "karban is kell tartanunk" a sírt és környékét. A lényeg, persze, hogy mindeközben ott időzünk kedves halottunkkal, felidézzük a vele kapcsolatos emlékeinket. Ehhez más módon is segítséget kapunk: az eddigi hasonló hazai weblapoknál egyébként is sokkal komplexebb szolgáltatást nyújtó portál igazi különlegessége az, hogy a közösségi szájtokhoz hasonló funkciókkal is felruházták. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak „magunkban” emlékezzünk, hanem a többi élő hozzátartozóval, baráttal, kollégával együtt idézhessük fel a valamikori közös pillanatokat, vagy együtt reflektálhassunk az elhunyt számára létrehozott személyes adatlapon őrzött fotókra, szöveges tartalmakra (visszaemlékezések, kedvenc versek, receptek, stb). Már sok ilyen kis közösség alakult: létrejöttüket a kegyeleti portál kiemelten támogatja, például azzal, hogy iTallérokkal jutalmazza a minél nagyobb számú ismerős meghívását az oldalra. Az iTallér egy virtuális fizetőeszköz, amellyel az ingyenesen használható honlap regisztrált látogatója a kiemelt szolgáltatásokat „megvásárolhatja”. Az új belépőnek automatikusan kiutalt iTallér-állomány a portál rendszeres használatával folyamatosan kiegészül.

Az emlékportált fejlesztő és üzemeltető csapat, a látogatók visszajelzéseit is figyelembe véve, újabban olyan funkciókat is kifejlesztett, melyek "valóságos" szolgáltatásokhoz is hozzásegítik a felhasználókat. Ilyen a sírBOLT, amely egy kegyeleti piactér: egy olyan közvetítő felület az iTree-n belül, melyen keresztül például valódi virágot vagy sírkövet rendelhetünk szerettünk valódi sírjára, vagy akár egy valós temetést is intézhetünk a portálon regisztrált Partnerek szolgáltatásait igénybe véve. Az internetes gyásztávirat szolgáltatással pedig magunk alkothatunk egyedi kivitelű és tartalmú, e-mailben szétküldhető táviratot az elhunyt adatlapján.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Ezreknek ad megnyugvást a virtuális temető