+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Két évtized alatt a világsikerig

Nyomtatás

Kolumbia rendőrségétől Ausztrália Victoria Államának parlamentjéig, az Egyesült Államok második legnagyobb bankjától Oroszország Központi Bankjáig, Görögországtól Svédországig, Brazíliától a Fülöp-szigetekig, Marokkótól az Arab Emirátusokig öt földrész közel ötven országában több száz vállalat, intézmény használ olyan telekommunikációs szoftver­megoldásokat, amelyek egy magyar ICT kisvállalkozás, a TC&C védjegyét viselik.

A gazdasági világválság ellenére is folyamatosan növekvő export árbevételt produkáló budapesti fejlesztő cégnek mindössze húsz esztendőre volt szüksége ahhoz, hogy a nulláról idáig eljusson. Kellett hozzá egy véletlen találkozás, néhány jó pillanatban beugrott ötlet, egy nagyszerű fejlesztő csapat, a piaci igények, lehetőségek gyors felismerése, célratörő marketing, elszántság, kitartás, megbízhatóság – és egy gyorsvonat, amire a TC&C időben fel tudott kapaszkodni.

A tudományos kutatások területéről érkező, külföldi tapasztalatokkal és szemléletmóddal felvértezett Juhász Csaba 1992-ben hozta létre a TC&C-t – a barátja által vezetett telekommunikációs vállalkozás spin-off cégeként, annak menedzsmentjével. A társaság tevékenységének fókuszába a telefon- és call center rendszerekhez kapcsolódó innovatív megoldások fejlesztését állították. Kezdetben a hazai, de hamarosan már a nemzetközi piaci réseken is „befurakodni” képes termékekben gondolkodtak.

A TC&C kiemelkedő eredményességet hozó cégfilozófiáját az ügyvezető igazgatói tisztet a kezdetektől betöltő Juhász Csaba így fogalmazza meg: „Olyan különleges funkciókat és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó megoldásokat igyekeztünk és igyekszünk kifejleszteni, amelyek egyedülállóak és úttörőnek számítanak a piacon. Viszonylag szűk, speciális területekre fókuszálva a legmagasabb elvárásokat és a megrendelők egyedi igényeit kielégítő, „high-end” minőségű termékeket alkotunk.”
E termékek kidolgozásában és folyamatos továbbfejlesztésében ma mintegy 20 magasan képzett, hazai szakember működik közre. A hozzáértésüknek és a lelkesedésüknek köszönhetően a TC&C képes lépést tartani a többszörös kapacitással rendelkező külföldi versenytársakkal, sőt nem ritkán megelőzni őket.

Néhány fejlesztőmérnök háromévnyi „heroikus” munkájának eredményeként született meg 2003-ban az azóta is a portfólió zászlóshajójának tekintett CARIN beszélgetésrögzítő rendszer, amellyel már a nemzetközi piacra is sikerült betörniük. A „Cisco kompatibilis” minősítést a világon negyedikként elnyerő megoldásukhoz mind a mai napig olyan újabb és újabb funkciókat tudnak hozzátenni, melyekkel megelőzik a versenytársakat, és sikerül a világ élvonalában maradniuk.

A CARIN jelenleg is egyedülálló abban, hogy a legkülönfélébb elektronikus csatornákon bonyolódó intézményi, vállalati kommunikációt (beleértve a hang- és videó hívásokat, a TelePresence videokonferenciákat és a mobiltelefon beszélgetéseket) egyetlen egységes rendszerben képes rögzíteni és reprodukálhatóvá tenni, mindezt kiemelkedő megbízhatósági és biztonsági paraméterekkel. Az ilyen rendszerek nagyon keresettek, hiszen a beszélgetések felvételére vonatkozó rendelkezések a legtöbb országban mind szigorúbbá válnak, amit mutat a Magyarországon néhány héttel ezelőtt (2012. július 29.) életbe lépett fogyasztóvédelmi törvényi előírás is, melynek értelmében valamennyi telefonos ügyfélszolgálatnak kötelezően rögzítenie kell és visszakereshetővé kell tennie a közte és a fogyasztó közötti telefonos kommunikációt.

A TC&C sikereiben meghatározó volt, hogy idejében felismerték: egy magyar kisvállalkozásnak, legyen bármilyen innovatív és kreatív is, szinte elérhetetlen, hogy a világpiac végfelhasználóihoz saját erőből eljusson, ezért csakis a közvetett értékesítés lehet a követhető modell. Meghatározó lépés volt történetükben, amikor 2000-ben a hálózati eszközöket és rendszereket gyártó amerikai óriáscég, a Cisco felkínálta számukra a partneri együttműködést. „Ennek a hátterében az állt” – mondja György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója –, „hogy a Cisco IP alapú contact center termékeihez kimagasló kompetenciával és referenciákkal rendelkező, gyártó független rendszerintegrátor partnerre volt szükség. A számítógép-telefon illetve a call center integráció területén elért eredményei és innovatív fejlesztései alapján a TC&C-t minden tekintetben alkalmas jelöltnek találtuk a kooperációra.”
Ez az együttműködés lett az a gyorsvonat, amelyen szinte a világ minden zugába eljut a TC&C. A Cisco remekül kiépített, világméretű partnerhálózatán keresztül – a döntő többségében a Cisco egységes kommunikációs rendszereihez kapcsolódó – termékeivel egyaránt eléri a globális nagyvállalatokat, a kormányzati és oktatási intézményeket, a pénzintézeteket és a kis- középvállalkozásokat. Mindennek, persze, az a feltétele, hogy a TC&C olyan színvonalú megoldásokkal jelentkezik, amelyeket az ágazat legkiemelkedőbb cége vállalhatónak tart.
„A TC&C többek között egy olyan területen – a videós tartalmak terén – ért el nemzetközi sikereket, amely a legdinamikusabb fejlődés előtt áll az informatikában, így jókor és jó helyen vannak” – mutatott rá György László. „A Cisco előrejelzése szerint 2016-ra 1,2 millió percnyi, azaz több mint kétévnyi videoforgalom száguld majd a világhálón a nap minden egyes másodpercében. Az üzleti felhasználást tekintve pedig a leggyorsabban éppen az asztali videokonferenciás megoldások fognak bővülni – a 2011-es 36,4 millió felhasználóról 2016-ra 219 millióra bővül a felhasználók köre.” – tette hozzá.

A 20. születésnapját ünneplő innovatív vállalkozást a Cisco számos hazai és nemzetközi díj és szakmai minősítés odaítélésével ismerte el. A korona mindezekre épp az idén került fel azzal, hogy az amerikai anyavállalat, a Cisco Systems, Inc. közvetlen beszállítójának minősítette a TC&C-t, ami a végfelhasználó szemszögéből azt jelenti, hogy a termék mögött maga a Cisco áll, és annak hitele megegyezik a Cisco portfólióba tartozó bármely más termékével. E státusznak köszönhetően néhány hónappal ezelőtt a Cisco a CARIN rendszert szállította az Egyesült Államok második legnagyobb bankja számára, annak ügyfelei és távoli szakértői közötti TelePresence videokonferencia beszélgetések rögzítéséhez.

Bár a TC&C sikertörténetéhez meghatározóan sokat tett hozzá a Cisco-partnerség, Juhász Csaba ügyvezető igazgató fontosnak tartja megemlíteni, hogy más gyártóval is szorosan együttműködnek néhány speciális területen. Ezek közül kiemeli az üzletkötői kommunikációs rendszereket, amelyek általános technológiai cseréjében jelenleg idehaza is komoly lehetőségeket lát. Ezeket a sokvonalas kapcsolatokat kezelő telefonkészülékeket, az ún. dealer board-okat főképp a pénzintézetek kereskedői és brókerei használják. Az új eszközök természetesen IP-alapúak és szorosan kapcsolódnak a neves gyártók – köztük a Cisco – egységes kommunikációs rendszereihez. Az alkalmazások lényegéből fakadóan e megoldásokhoz szinte minden esetben "kötelező tartozék" a hívásrögzítés.

A TC&C – OEM partnerként – az egyik leggyorsabban fejlődő IP alapú dealer board gyártó cég, a belgiumi központú IPTrade készülékeihez szállít CARIN beszélgetés-rögzítőket, illetve mint hivatalos közép-európai viszonteladó komplett IPTrade üzletkötői telekommunikációs megoldásokat valósít meg. Legjelentősebb referenciái e területen az Orosz Nemzeti Bank részére telepített IPTrade-CARIN konfiguráció, a londoni Schneider Trading brókerháznál, illetve az Erste Banknál tavaly kialakított kereskedői kommunikációs rendszer.

Juhász Csaba portré

jcs
„Minőségmániás vagyok, és a népi bölcselet ellenére a „jónál jobbat, azaz tökéleteset akarok”. Bár Pareto óta tudjuk, hogy ez gyakran a hatékonyság rovására megy, mégis hiszem, hogy a kiemelkedő alkotás titka, ha a minőség annak minden apró részletében tetten érhető.” – fogalmazza meg hitvallását a TC&C ügyvezető igazgatói posztját az alapítás óta, immáron két évtizede betöltő Juhász Csaba.

Juhász Csaba a műszaki tudomány kandidátusa és a BME PhD doktora.
Bár szülei – az apai hivatást folytatandó – orvosnak szánják, hamar kiderül, hogy őt a mérnöki pálya vonzza. A Szent István Gimnázium speciális matematika tagozatán eltöltött évek után a Budapesti Műszaki Egyetemen folytatja tanulmányait, ahol 1988-ban szerez villamosmérnöki diplomát.

Tudományos kutatásokban már egyetemi évei alatt, majd a végzést követően, MTA ösztöndíjasként is intenzíven részt vesz. Az aspirantúra keretében lehetősége nyílik külföldi tapasztalatokat szerezni. Miközben idehaza épp a rendszerváltás zajlik, ő Karlsruhe-ban, az egyetem Informatikai Kutatóközpontjában, majd a londoni City Egyetemen ismerkedik a legkorszerűbb tudományos eszközökkel, módszerekkel és egy egészen új, későbbi pályafutását is megalapozó szemléletmóddal.

Bár a külföldön maradás lehetősége nyitva állt előtte, feltett szándéka volt hazatérni és a „felszedett” tudással Magyarországon boldogulni. Az itthon felkínált oktatói-kutatói állások hamar rádöbbentették arra, hogy számára nem ez a kívánatos irány. Ahhoz, hogy ötletei rövidtávon megvalósuljanak, és belőlük termékek keletkezzenek, más környezetre: egy innovatív vállalkozásra volt szükség.

Ezért hozta létre 1992-ben a TC&C nevet viselő infokommunikációs fejlesztőcéget – a barátja által vezetett telekommunikációs vállalkozás spin-off cégeként, annak menedzsmentjével. A vállalatépítési- és irányítási feladatok mellett mind a mai napig ő a szellemi motorja annak a folyamatos fejlesztő munkának, amelynek eredményeként a TC&C számára világsikert hozó alapmegoldások és azok „korszerűsített” vagy konkrét megrendelői igényekhez illeszkedő változatai létrejöttek.

További információ: www.tcandc.com

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Két évtized alatt a világsikerig