+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Devecser és Kolontár még mindig segítségért kiált

Nyomtatás

Újra igazi, színes, szép játszótéren tölthetik az idejüket a kolontári és devecseri gyermekek, és végre ismét hasonlóan hangulatos környezet fogadja őket általános iskolájuk udvarán, sőt a devecseri óvoda kertjében is. A zabolátlanul hömpölygő vörösiszap által összezúzott, vagy épp a mentési munkálatokat végző nehéz járművek súlya alatt tönkrement játszó- és a szabadidő másfajta kellemes eltöltésére, például sportolásra szolgáló helyek helyreállításában és újak kialakításában oroszlánrészt vállalt az MSD Magyarország Kft.

A jelenleg a világ második legnagyobb gyógyszeripari cégének számító, amerikai székhelyű Merck & Co., Inc. magyarországi leányvállalata közel 200 munkatársának egy napi önkéntes munkájával – játszóterek, iskolaudvarok és közterületek felújításával –, továbbá jelentős összeggel járult hozzá ahhoz, hogy a sokat szenvedett gyerekek egy kis örömforráshoz juthassanak.  

A kutatásorientált és számos innovatív készítmény felfedezését, kifejlesztését jegyző multinacionális cég a hazánkban még csak éppen polgárjogot nyerő újfajta vállalati filozófia, a vállalati társadalmi felelősségvállalás meghonosításában és alkalmazásában is élen jár. Valamennyi, a világ bármely sarkában működő egységének környezetéért, az ezeknek otthont adó közösségekért érzett felelősségtudattól áthatva, többek között évi 20 fizetett munkaórát biztosít önkéntes karitatív tevékenység céljára szinte az összes általa alkalmazott munkatárs számára. Ezt az időt – bizonyos kritériumok figyelembe vételével és az alkalmazó vállalati egység jóváhagyása mellett – nem csak cég szinten szervezett, közös megmozdulásokban lehet jótékony, segítő feladatok elvégzésére felhasználni, mint ahogy ez most a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településeken történt. A dolgozók – az MSD által számukra megfizetett munkaidőben – egyedileg, egyénileg is végezhetnek önkéntes munkát non-profit szervezetek,  illetve különféle károsultak javára.

Képgaléria

A híradásokban már csak néhanapján esik szó Devecserről, Kolontárról és a tavaly októberi katasztrófa okozta rettenetes károkról, az ott élők mindennapi nehézségeiről, pedig még csak épp, hogy elkezdődött az újjáépítés. Ehhez az eddig összegyűlt adományok mellett még rengeteg további segítségre lenne szüksége a két településnek, pénzben és önkéntes munkában is. Jó lenne, ha sok további cég sok ezer dolgozója követné az MSD gyógyszergyár teret rendező, fát ültető, új játszótéri elemeket beállító, a tönkrement régieket újjá varázsoló, kerítéseket és focikapukat festő, tetőket javító munkatársait, akik ezen a március végi napon mind azzal a jó érzéssel indultak haza a még ma is megrázó képet mutató Torna patak menti faluból-városkából, hogy ezúttal valóban tettek valami fontosat és értékeset.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Devecser és Kolontár még mindig segítségért kiált