+véd.hu - Magyar Egészségvédelmi Alapítvány

Sample Image „Minél többet tudunk arról, mennyi minden romolhat el sejtjeinkben, annál nagyobb csodának tűnik, hogy időnként mégis egészségesek vagyunk.”

Fuss Te is Schirillával!

Nyomtatás

p16
Már az első napon 860 lelkes gyerek csatlakozott Schirilla Györgyhöz, aki idén a tanév nyitónapján, Miskolcon kezdte meg hagyományos jótékonysági futását. A Duna-átúszásairól és szupermaratoni futó teljesítményeiről ismert sportember 11. alkalommal vállalkozik arra, hogy akciójával ráirányítsa a figyelmet a beteg gyerekekre, valamint az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára.

Schirilla György: „Jókedvet és egészséget viszek a gyerekeknek”

Fáradtan, de elégedetten és jókedvűen tekintett vissza Schirilla György a nap végén arra a néhány órára, ami alatt a miskolci Gyermekegészségügyi Központ fogyatékos és daganatos kis betegeinek meglátogatását követően, egészen Hejőbábáig futott.

Amint azt a foglalkozása szerint természetgyógyász, jógaoktató és reflexológus sportoló elmondta: bár az első nap mindig nehéz, hiszen munkája és négy gyermeke mellett nem jut annyi ideje készülni, edzeni, mint amennyi ideális lenne, sikerült a tervezett közel 50 kilométeres távot jó tempóban lefutnia. Sokat segített ebben, hogy többször akadt a településeken kívül is kísérője: Miskolctól két triatlonista futott vele több, mit húsz kilométeren át, Tiszaújvárosban pedig öt sportág képviselői – kosarasok, kajakosok, atléták, triatlonisták, focisták – csatlakoztak hozzá.

A legnagyobb öröm persze az, hogy mindenhol nagy érdeklődéssel fogadták azok is, akikért Schirilla erre a futásra évről-évre vállalkozik. Az egészséges gyerekek rajzokkal várták és hol több tízen, hol meg több százan futottak vele együtt a településeken; a kórházakban meglátogatott kicsiknek pedig sikerült olyan kellemes perceket szerezni, amikor figyelmük elterelődhetett betegségükről, fájdalmaikról.

Schirilla György kilenc napos futása alatt összesen 43 települést érint

A végállomás – 380 kilométer megtétele után – a budapesti Bethesda Gyermekkórház lesz. A sportember arra biztatja a gyerekeket, hogy a meglátogatott városokban, falvakban csatlakozzanak és fussanak együtt a híres sportolóval.

A pontos és részletes útvonalat megtalálják a www.magnosolv.hu weboldalon.

Schirilla György jótékonysági futását az Ausztriában piacvezető magnéziumpótló készítmény forgalmazója, a MEDA Pharma támogatja.

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookMyspace bookmarkDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Fókuszban

Füstmentes törvényjavaslat: civilek és szakértők is támogatják
A Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért (SZDV) támogatja a zárt közterületeken való dohányzás teljes betiltására tett önálló képviselői indítványt, és sürgeti annak mielőbbi elfogadását...

Figyelmeztetés

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt.


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ön itt van: Főoldal Hírek, újdonságok Fuss Te is Schirillával!